Tuesday, May 31, 2011

HIMPUNAN SEJUTA BELIA PUTRAJAYA 2011 (27-29 Mei 2011)


Tanggal 22 Mei 2011 yang lepas, ak balik semula ke UKM selepas 3 minggu duduk kat umah je. Tujuan ak dtg ke UKM ni nak handle & satlekn kerje2 yg still lom satle agi. Kat UKM ni ak stay bilik Felo Kolej Aminuddin Baki. Kebetulan keteorg ddk bertiga and roomate ak ketiga kerje (patical) kat Kementerian Belia & Sukan. so sepanjang ak ddk kat UKM ni kebanyakkan masa ak habiskan ikot dia g KBS. dan dapatlah ak g celebrate sambutan Himpunan Sejuta Belia kat Putrajaya.

Member ak ni patical kat Pejabat Timbalan Menteri Belia & Sukan, Dato' Razali Ibrahim. So dapatlah ak bekenalan dengan pegawai2, kaki tangan2, dan jumpa Dato' Razali sendiri. 

Papan nama Pejabat Dato' Razali Ibrahim.

Masa yang dinantikan telah tiba iaitu bermula pada hari Jumaat, 27 Mei 2011. Tempat masuk ke KBS mula sesak dengan kenderaan, susah nak cari parking kereta. Haish... tpaksa parking jauh & memapak jalan kaki ke office. Pada hari Jumaat, HSB lebih kepada baccan doa, sembahyang hajat, sembahyang jumaat. lebih kepada aktiviti islamic. kemuncaknya pada malam nye iaitu bunga api tanda bermulanya sambutan HSB. 

KBS dari jauh... penat...

video
Pertunjukan Bunga api di Putrajaya. (Ehsan Y tv).

Disebabkan sambutan Hari Belia ni, member ak ditanggungjawabkan bertugas pada hari Sabtu dan Ahad, so ak pon join dia sekali. bosan2 duduk office, kite org amik peluang g jejalan tengok sambutan HSB. pada awal paginye tak ramai.. so orang office takut target sejuta tu tak sampai... hummm.... 

Pertunjukan Kebudayaan, dpn KBS.

Kereta...

Moto 1 malaysia

pada awalnya kiteorg hanya jalan sampai Istana Keadilan (Palace of Justice) sebab takot sekiranya ade staff panggil kiteorg. so kiteorg sampai kat tapak sasuke Malaysia. yang paling menarik bagi kiteorg setakat ni...

Org ramai meyaksikan aksi Sasuke Malaysia.

video
Sasuke Malaysia (ehsan Y tv)

Pada tengaharinya kiteorg ditugaskan utk menjaga & mengira basikal yang digunakan oleh VVIP kat dpn KBS.
Basikal...

Dato' Razali baru balik dari round2 tapak HSB 2011 dengan basikal.

pada petangnya, kiteorg still kat KBS, tunggu baki basikal dipulangkan. sambil tu tunggu PM, datang KBS tuk merasmikan HSB kat pentas yg mlm nye digunakan oleh Super Junior....Su-Ju M. Selepas selesai tugas kiteorg mengemas basikal2 tu... kiteorg balik UKM kejap, siap2 kan diri... then dtg semula ke Putrajaya. matlamatnye tok tengok persembahan Su-Ju M. Pesembahan Su-Ju M merupakan kemuncak pada hari Sabtu ni...

Pentas Su-Ju M pada hari sabtu siang.

video
Video persembahan Su-Ju M (ehsan Y tv)

kiteorg bukan main besemangat nak tengok pesembahan Su-Ju M ni, mlm tu bukan main ramai org, majoriti perempuan ar... ak pon salah seorg peminat Su-Ju gak. tpi mlm tu Su-Ju banyak nyanyikan lagi slow2 ar... ade 2 lagu je diorg yang best masa pesembahan jam 9 hingga 11 mlm. pas mlm tu kiteorg ramai2 g mkn kat Bonda Bistro kat psent diplomatik, Putrajaya. mlm tu pas mkn kiteorg tros balik, dah ngantok n penat... dah x larat nak tgok Live plawan bola MU vs Barca kat dpn Palace of Justice or kat mapley... (ak memang bukan kaki bola sbenar nye...hehehe)

mkn2...

cerita ari Ahad pulak xde yg best... org pon dah tak ramai cam ari sabtu... kiteorg pon x tau nak g jalan kat mana agi...ishh.... pastu kiteorg amik keputusan naik tren pusing2 1 Putrajaya ni... hehehe

Pemandangan Putrajaya dari Office...

tren khas hari HSB 2011.

pameran Kereta ...

bgambo dgn moto...

kiteorg kat Putrajaya hari Ahad pon kejap je, dlm jam 6 pm kiteorg pon balik ke UKM... ikotkan program kemuncak pada mlm ahad ni ialah Persembahan Konsert Jom Heboh Khas Himpunan Sejuta Belia 2011.. tpi malas ak nak g tengok.... :p

tujelah aktiviti ak kat KBS n Putrajaya time Sambutan Himpunan Sejuta belia 2011 kat Putrajaya. :)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...